רכיבים
- נתח סינטה לרוסטביף (משקל 2-5 ק"ג)
- 4 כפות חרדל גרגירים
- 6-8 שיני שום
- 2-3 כפות רכז רימונים
- 2 ענפי רוזמרין
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת רוסטביף סינטה בחרדל ורוזמרין:
רגע לפני: הכי קל, הכי מרשים: הסוד מאחורי רוסטביף עשוי היטב זה נתח בשר איכותי, והכי טוב זה סינטה. מתכון לרוסטביף סינטה בחרדל ורוזמרין עסיסי וטעים לשולחן השבת.
• שעתיים לפני הצלייה, מורחים את נתח הבשר בשמן, רכז רימונים וחרדל, מתבלים במלח ומעסים היטב.
• יוצרים חריצים בסכין חדה בבשר ודוחפים לתוכם את שיני השום בשלמותן.
• מניחים את הבשר בתבנית חסינת אש, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין. משהים את הבשר במשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
• מחממים את התנור ל-250 מעלות (החום הגבוה ביותר).
• צולים את נתח הבשר במשך 25 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בפנים את הנתח למשך 20 דקות נוספות.
• מעבירים לקרש חיתוך, פורסים לפרוסות ומגישים חם, עם תפוחי אדמה אפויים בתנור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!