רכיבים
- 3 כרעי עוף, מחולקות
- 5 פטריות פורטבלו
- סלסילת פטריות שמפיניון
- 15 שיני שום קלופות
- 1 כוס יין לבן
- 1 כף מרגרינה
- 4 כפות שמן שמן זית
- 2 כפות סוכר חום
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף ופטריות:
רגע לפני: מנה מקסימה לשבת: מתכון קדירת עוף עם פטריות ברוטב יין לבן - 10 דקות התעסקות עם הפטריות זה כל מה שהתבשיל הנהדר הזה דורש ויש לכם מנה מנצחת.
• פורסים את כל הפטריות לפרוסות.
• מחממים בסיר רחב את השמן והמרגרינה.
• מניחים בסיר את חלקי העוף על הצד של העור, ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים מהצד השני במשך 6 דקות. מוציאים את העופות לצלחת.
• מוסיפים לסיר את פרוסות הפטריות ושיני השום בשלמותן.
• מטגנים יחד עד שהפטריות מזהיבות. מידי פעם מערבבים.
• מוסיפים את הסוכר לסיר ומבשלים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מחזירים את העופות לסיר, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
• מגישים עם אורז לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!