רכיבים
- 8 שוקי עוף בינוניות
- 1 ראש כרוב לבן
- 2 פלפלים אדומים
- 2 בצלים גדולים
- 4 גזרים
- 4 כפות שמן
- 3 עלי דפנה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 כף פפריקה מעושנת
- 2 כפות סוכר
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים:
רגע לפני: מנה מפנקת ומחממת לב שמתאימה מאוד לשבת חורפית - סיר אחד גם לעיקרית וגם לתוספת: תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים, מתובל בפיקנטיות עדינה.
• פורסים לרצועות את הכרוב, הבצלים, הפלפלים.
• חותכים לעיגולים דקים את הגזרים וחוצים לשניים את העיגולים.
• מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את גזר ומטגנים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את רצועות הכרוב, מכסים את הסיר ומאדים היטב את הכרוב עד שהוא מוריד מנפחו.
• מוסיפים את רצועות הפלפלים, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי והסוכר.
• יוצקים מעל שליש כוס מים, כדי שהירקות לא יתייבשו ומערבבים.
• מניחים מעל תערובת הירקות המאודים את שוקי העוף ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.
• מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 50 דקות.