רכיבים
- 400 גרם עוף טחון
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- 1/2 פלפל צ'יפוטלה או כל פלפל חריף אחר
- מלח ופלפל שחור
- 5 עגבניות
- 400 גרם שעועית אדומה מקופסת שימורים
- חופן כוסברה קצוצה
- 200 גרם אורז בסמטי
אופן הכנת תבשיל קציצות פיקנטי:
רגע לפני: תבשיל נהדר לארוחה מחממת ומשביעה שכיף לאכול ביום קר: מתכון לקציצות בשר עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי מהמטבח המקסיקני.
1. קוצצים את הבצל ואת חצי הפלפל, וחותכים לקוביות את העגבניות.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומאדים את הבצל במשך 8-10 דקות על אש קטנה, עד להתרככות. מסירים מהאש.
3. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הפלפל החריף, פירורי הלחם והביצה ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.
4. יוצרים קציצות קטנות בגודל שווה, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות במשך 8 דקות, עד להשחמה קלה.
5. במקביל, מבשלים את האורז בסיר נפרד לפי ההוראות שעל האריזה.
6. מחזירים את הבצל למחבת, מוסיפים את העגבניות ו-2 כוסות מים. מבשלים במשך 5 דקות.
7. מוסיפים את השעועית האדומה, ומבשלים יחד במשך 10 דקות נוספות, עד שהרוטב מתעבה וכדורי הבשר מבושלים היטב.
8. יוצקים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל כוסברה קצוצה. מגישים עם האורז.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!