עשרות נציגי הקהילות החסידיות השתתפו אתמול (רביעי) בכינוס נציגי הקהילות החסידיות בביתר עילית לקראת הבחירות, שנערך בהשתתפות ח"כ מאיר פרוש, ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין וחברי הנהלת העיר.
את הכנס שהתקיים בביהמ"ד ברסלב בעיר פתח והנחה ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין, שעמד על התחושות בקרב הציבור לאחר השנתיים האחרונות תחת הממשלה היוצאת, שממש אין בית אשר אין שם פגיעה תוצאה מהגזירות הקשות שהוטלו על הציבור החרדי.
בהמשך הזכיר ראש העיר את תוצאות הבחירות הקודמות לכנסת בביתר עילית בהן היתה הצלחה מעבר למשוער: "אם קודם לכן ציפו ל-7,500 עד 8,000 קולות והגדירו זאת כהצלחה מסחררת, זכתה בסופו של דבר יהדות התורה ל-8,404 קולות בביתר עילית, הרבה מעבר למצופה".
אחריו דיבר חבר-הכנסת מאיר פרוש שפתח ואמר כי "כשעומדים בבית כנסת שהוא מקום תפילה, ליד ארון הקודש, מול ציבור חסידי מובהק, קשה להשמיע דברים שהם לכאורה קטרוג חמור על הממשלה היוצאת, שבה ישבו יהודים שפגעו בכל הקדוש והיקר לנו". פרוש הזכיר כי מי שהפיל את הממשלה הזו היתה סיעת יהדות התורה בכנסת, וזאת למרות שבמשך שנתיים של מאבק הנציגים בממשלה לא יכולנו לראות כיצד ואיך היא תיפול.
פרוש סיפר על מאבקם של נציגי יהדות התורה בחוק מע"מ 0, שהחל כיוזמה של שר האוצר לשעבר לפיד למתן הטבה רק למי ששירתו בצבא כאשר רוכשי הדירות החרדים שלא שירתו לא יזכו כלל להטבה. רק לאחר שהיועץ המשפטי התערב גובשה פשרה משפטית שתעניק לציבור החרדי הטבה חלקית עם מגבלות. נציגי יהדות התורה שיצאו למאבק בחוק לא זכו לסיוע מצד המפלגות החילוניות באופוזיציה, שכן במקרה הזה הן לא נפגעו מהאפליה בחוק.
"הנציגים החרדים היו היחידים שנאבקו בחוק המע"מ, ולרגעים ארוכים נראה היה שאין סיכוי לבלום אותו אך בכל פעם מחדש זכינו לסייעתא דשמיא בדרך אחרת. פעם היו אלה נציגי הליכוד שתמכו באחת ההצבעות, ופעם נציגי מפלגות אחרות, ובסופו של דבר הממשלה נפלה", אמר פרוש.
בהמשך דבריו סקר פרוש את הפגיעות הרבות שגרמה הממשלה היוצאת בשנתיים האחרונות, וציין כי נקודת הזכות היחידה שניתן למצוא בדברי הקטרוג הללו היא השאלה שכולנו צריכים לשאול - מה אנחנו יכולים עכשיו לעשות אחרי שנתיים כאלה.
בין שאר הגזירות שהוטלו על הציבור החרדי, פרוש הזכיר את הקפאת הבניה שפגעה במיוחד בעיר ביתר עילית, כאשר לא היתה ממשלה שהקפיאה את הבניה בביתר בצורה כה גורפת כמו הממשלה היוצאת. קהילות חסידיות רבות ששלחו את בניהן להתגורר בביתר עילית, נותרו ללא פתרונות דיור. הממשלה שדאגה לציבורים אחרים לא נתנה מענה לציבור החרדי.
לאחר מכן עבר פרוש לדבר על גזירת הגיוס. "היכן נשמע ששלטון יהודי בארץ ישראל מכריז מלחמה על בני התורה? אולי בתקופת הקומוניסטים לפני מאה שנה ידעו שצריך להימלט מאימת הצבא. מי שמכיר את הכתם השחור בספר החוקים - חוק הגיוס, הוא קובע שאם לשיטתם, בעוד שלש שנים לא תתמלא מכסת בני הישיבות שיתגייסו לצבא - יתבטל כל ההסדר לבני הישיבות שהיה נהוג מהקמת המדינה, ויישארו בישיבות רק 1800 עילויים שהם יקבעו את זהותם - וגם הם עדיין לא יודעים איך בדיוק זה ייקבע. כל השאר יוכרזו כעבריינים פליליים. והמשמעות היא שגם אם לא תהיה כליאה מיידית של כל מי שלא יתגייס, יצרו את צעדיהם של מי שלא יתגייסו על כל צעד ושעל. זה מה שמרחף כיום כגזירה על הציבור החרדי".
"אפשר להישאר שאננים ולומר 'אנחנו חזקים', אך כפי שכבר התרעתי בעבר הבעיה לא תהיה בשכונת מאה שערים או בביתר עילית. השלטונות יפגעו תחילה במי שייתפסו על דברים פעוטים כמו עבירת תעבורה וכדומה, ועל כל השאר יוטל הכתם של עבריינים פליליים. והבעיה העיקרית - צריך לשאול את עצמנו כמה זמן ייקח מהרגע בו נוכרז כולנו כציבור כעבריינים פליליים, עד שיבואו ויגידו שקבוצה שלמה שעוברת על החוק אינה זכאית לזכות הצבעה בבחירות. אנו עלולים להפוך לאזרחים נטולי זכות הצבעה. כמו שיש כיום יוזמות בימין לשלול זכות הצבעה מהציבור הערבי. אסור לנו בשום אופן להקל ראש בסכנה הזו", הזהיר פרוש.
בתחום הגזירות התקציביות, הזכיר פרוש את הפגיעה האנושה במשפחות האברכים שקיבלו עד לאחרונה הבטחת הכנסה, "בממשלה הזו היו אנשים שישבו ובתחכום רב חיפשו כל סעיף וסעיף שבו אפשר לפגוע בנו. אם זה בניקוד למעונות יום שיאפשר לאברכים לקבל הנחה, ואם זה בתקציב הישיבות, שבממשלה הקודמת עמד על מיליארד שקל לשנה והיום עומד על פחות מחמש מאות מיליון שקל - קיצוץ של יותר מחמישים אחוז שבוצע במחי הצבעה אחת בממשלה. בשנתיים האלה השפילו ורמסו כל מה שקשור ליהדות החרדית בצורה המקסימלית".
עוד אמר פרוש כי "אנחנו כיהודים מאמינים יודעים שאם בשנתיים אפשר לקלקל כך, אז אפשר גם לתקן. אני זוכר שבמו"מ הקואליציוני לפני שש שנים דרשנו להכניס את תקציב הישיבות כולו בהיקף מיליארד שקל לספר התקציב. דרשנו שגם אם יהיה קיצוץ רוחבי במהלך הקדנציה הוא ידלג על התקציב הזה שכן היו קיצוצים חדים בשנים הקודמות, ואכן קיבלנו זאת וזה עבד כך ארבע שנים. עד שבאה הממשלה היוצאת ופגעה בכל תחום שבו יכלו לפגוע".
בסיום הדברים אמר פרוש כי "איננו יודעים עדיין מה יגידו לנו גדולי התורה לעשות אחרי הבחירות, אך אם יאמרו לנו לשבת בממשלה עם נתניהו למרות הפגיעה של ממשלתו האחרונה בציבור החרדי, אנחנו צריכים שתהיה לו יהדות התורה חזקה בממשלה כדי שהוא לא ייגרר אחרי גורמים אחרים בקואליציה. ומעל הכל חובה עלינו להוכיח כי אותה יהדות התורה שרמסו והשפילו אותה תוכיח במוצאי הבחירות שהיא גדלה והתרחבה והגיעה עם כוח גדול יותר למרות כל הפגיעות שנעשו".