רכיבים
- 2 אבוקדו גדולים ובשלים
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- שמן זית
- מלח
- למילוי:
- 1 עגבנייה גדולה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום
- 1/4 בצל
- 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת
אופן הכנת אבוקדו במילוי עגבניות ופטה:
רגע לפני: לא תמיד "מסובך" זה מילה נרדפת ל"לא שגרתי", והמנה הבאה היא ההוכחה הטובה ביותר לכך: מתכון לאבוקדו צלוי בגריל במילוי עגבניות ופטה. מתאבן יפה וקל הכנה.
מתכון ל-4 חצאי אבוקדו. ניתן להגדיל כמויות בהתאם לצורך.
• מכינים קודם את המילוי - סלסת עגבניות: חותכים לקוביות את העגבנייה, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
• מערבבים בכלי יחד עם הפטרוזיליה ומניחים בצד לאיחוד טעמים למשך 30 דקות.
• חוצים את האבוקדו לשני חצאים שווים ומסירים את הגרעין.
• מחממים גריל או מחבת פסים.
• מברישים את בשר האבוקדו במיץ לימון ושמן זית ומניחים הפוך על הגריל או המחבת , במשך 2-3 דקות. ומוציאים לנייר סופג.
• סמוך להגשה, ממלאים את חצאי האבוקדו בסלסת העגבניות, מתבלים מעל במלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים גבינת פטה ופטרוזיליה קצוצה לקישוט. מגישים בצלוחיות אישיות עם כף.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!