רכיבים
- 3 בננות בשלות
- 2 כוסות קמח (250 גרם)
- 1 כוס סוכר חום (230 גרם)
- 2 ביצים
- 160 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- 1 כפית גרידת לימון
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת עוגת בננות שוקולד וקשיו:
רגע לפני: ט"ו בשבט אוטוטו כבר כאן, עונת הבננות בשיאה והמתכון הזה פשוט מתבקש: עוגה בחושה מדהימה ורכה עם שבבי שוקולד ואגוזים שמתפצחים בפה. מתכון לעוגת בננה שוקולד וקשיו טובה במיוחד שלא פוגשים כל יום.
מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק.
• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
• קוצצים את השוקולד המריר ואגוזי הקשיו.
• מגרדים קליפת לימון בכמות המתאימה לכפית.
• מועכים את הבננות למחית חלקה בעזרת מזלג או מעבד מזון.
• מקציפים את החמאה כשהיא רכה מאוד, בטמפרטורת החדר, עם הסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית.
• ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר שנטמעו, גם את מחית הבננות.
• מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, האבקת אפייה, קורט אגוז מוסקט וקורט מלח, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים.
• לבסוף, מוסיפים את גרידת הלימון, אגוזי הקשיו והשוקולד הקצוץ. מערבלים קלות, אך לא יותר מידי.
• יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!