רכיבים
- 240 גרם קמח עוגות סוגת (2 כוסות פחות 2 כפות)
- 240 גרם קמח לחם סוגת (2/3 1 כוסות)
- 1/4 1 כפיות סודה לשתייה
- 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 1 כפיות מלח גס
- 280 גרם חמאה רכה
- 1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר
- 1 כוס + 2 כפות סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 500 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60 אחוזים מוצקי קקאו)
- מלח ים
אופן הכנת עוגיות שוקולד צי'פס:
רגע לפני: עוגיות השוקולד צ'יפס בכל העולם מורכבות פחות או יותר מאותם חומרים, אז איך זה שהן יוצאות שונות לחלוטין? מסתבר שהכול תלוי בדרך. מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות.
התוצאה: כ-16 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות.
כדי שהעוגיות יצאו מושלמות באמת, תאלצו לדחות את החשק למתוקות האלו כאן ועכשיו, כי לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק - נותנים לו לנוח במשך 24-36 שעות במקרר, מה שמאפשר למרכיבים הרטובים והיבשים להתמזג היטב ולהביא לבצק מוצק ויציב יותר, וכך מרקם העוגיות יהיה רך ולעיס ולא קשה ומתפורר.
הבטחנו טאצ' מיוחד והנה הוא: בכל מקרה, אל תוותרו על המלח-ים. המליחות העדינה עושה רק טוב למתיקות של העוגיות.
• אם משתמשים בחפיסת שוקולד ולא בשבבי שוקולד, קוצצים אותו לחתיכות קטנות.
• מנפים את שני סוגי הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח הגס ומערבבים.
• מערבבים במיקסר את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הביצים - אחת אחת, ומערבבים היטב בכל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומפחיתים למהירות נמוכה.
• מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ומערבבים יחד עד להיטמעות מוחלטת וקבלת עיסה אחידה.
• מוסיפים את השוקולד צ'יפס או השוקולד שנקצץ ידנית, ומעבדים ביד במשך חצי דקה.
• עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למשך 24 שעות עד 36 שעות.
• מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• בעזרת כף (כדאי להשתמש בכף גלידה ליצירת צורה מדויקת יותר) מניחים תלוליות גבוהות מהבצק במרווחים גדולים בתבנית.
• מפזרים מעל כל תלולית בצק מלח ים ומכניסים לאפייה למשך 18-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב-שחום. נזהרים להוציא את העוגיות בזמן, לפני שהן יתקשו.
• מצננים את העוגיות על רשת אפייה למשך 10 דקות, כדי שיתמצקו.
טיפ: טעים לאכול את העוגיות כשהן חמות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!