רכיבים
- 6 נתחי חזה עוף נקיים
- 2 ביצים
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור
- לציפוי הקראסט:
- 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 שיני שום
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת חזה עוף בקראסט:
רגע לפני: חזה עוף הוא שם נרדף לשניצל? לאו דווקא. מתכון להכנת חזה עוף בציפוי קראסט אגוזים ועשבי תיבול. נשמע מסובך, אך מדובר בשלוש פעולות פשוטות מאוד: לערבב, לצפות ולשלוח לתנור.
• קוצצים את שיני השום והפטרוזיליה לקערה יחד עם פירורי הלחם, האגוזים ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את תערובת הציפוי לצלחת שטוחה.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מערבבים בקערה את הביצים והחרדל, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וטובלים בנוזל את חזות העוף, משני הצדדים.
• לאחר מכן, מצפים את חזות העוף בשכבה נדיבה מתערובת הקראסט עם האגוזים והפטרוזיליה, ומסדרים אותם בתבנית.
• מכניסים לאפייה למשך עד 15 דקות. מוצאים כשציפוי הקרסאט מזהיב.