כיכר השבת

עשו זאת בעצמכם: ירקות מוחמצים

זה כל כך פשוט וקל, שחבל לקנות מוכן: מתכון להכנת ירקות מוחמצים ביתיים במהירות. תכינו היום, ויש לכם תוספת נהדרת לשולחן השבת ונשנוש נפלא למשך השבוע (מתכונים, אוכל)

|
16
| כיכר השבת |
ירקות מוחמצים ביתיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 ראש כרובית או כרוב
  • 2 מלפפונים ירוקים
  • 3 גזרים
  • 1 בצל לבן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • לתחמיץ:
  • 1 כוס חומץ פשוט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מלח

אופן הכנת ירקות מוחמצים:

רגע לפני: זה כל כך פשוט וקל, שחבל לקנות מוכן: מתכון להכנת ירקות מוחמצים ביתיים במהירות. תכינו היום, ויש לכם תוספת נהדרת לשולחן השבת ונשנוש נפלא למשך השבוע.

• חותכים גס את הכרובית/כרוב.

• פורסים לעיגולים את הגזרים והמלפפונים.

• חותכים לרצועות את הפלפלים.

• פורסים לפלחים את הבצל.

• מעבירים את כל הירקות לצנצנת.

• מערבבים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ ומבשלים יחד, עד שהנוזל רותח.

• יוצקים את התחמיץ על הירקות שבצנצנת ואוטמים היטב. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות לפני האכילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
חשוב שהצנצנות יהיו מזכוכית גם המכסה (עם הסוגר מברזל) שלא יהיה מגע של ברזל במים (פוגע בטעם) וכן חשוב לעקר את הצנצנות לפני כן (על ידי יציקת מים רותחים לתוכם או לשים בתנור בחום גבוה)
יוסי
5
"מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות לפני האכילה", זה ברור. כמה ימים הצנצנת צריכה להיות בחוץ לפני כניסתה למקרר? זה פחות ברור. אגב, בצילום אפשר בהחלט לראות שהצנצנת מכילה גרגרי חרדל, מה שלא מוזכר במרכיבי המתכון. אכן כך?
צביה
4
מי צריך שמן?
Gil
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות