למרות ההתקדמות שחלה בשנים האחרונות ביחסה של החברה ושל הרשויות כלפי אנשים עם מוגבלות, הרי שגם בשנת 2015, אנשים עם מוגבלות מרגישים שהם חיים בעולם החסום בפניהם, בסביבה מפלה וכזו שאינה פועלת לשילובם.
סקר שבוצע בימים אלה חושף מציאות מדאיגה על יחסה של החברה כלפי אנשים עם מוגבלות, ועל הצורך לפעול להסרת החסמים הניצבים בפני אנשים עם מוגבלות מדי יום.
תשדיר חדש שפרסמה נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ממחיש מעט מהקשיים שחווים מדי יום אנשים עם מוגבלות כתוצאה מהיעדר נגישות.
הסקר, שנערך על ידי מכון דיאלוג, כלל 503 נסקרים ונסקרות ובוצע בתאריכים 28-29 בדצמבר 2014, טעות הדגימה בסקר 4.5%. הסקר כלל שאלות הבוחנות את תפיסת הציבור לגבי שילובם של אנשים מוגבלות בחברה.
ממצאי הסקר עולה כי 69% מהציבור מכירים אנשים עם מוגבלות, 22% מכירים אנשים עם מוגבלות במקום העבודה
30% מהנשאלים ציינו שיפריע להם להתגורר בשכנות לאנשים עם מוגבלות ו-40% מהנסקרים ציינו שיפריע להם אם ילדים עם מוגבלות יהיו בגן או בכיתה של ילדיהם.
נתוני הדו"ח הסטטיסטי של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אשר נערך על ידי מכון ברוקדייל, בהסתמך על הסקר החברתי 2014 , מעידים אף הם כי אנשים עם מוגבלות חשים בדידות גבוהה יותר, יש בקרבם פחות אנשים שיש להם חברים, ויותר אנשים מדווחים כי אין להם על מי לסמוך בשעת חירום.