רכיבים
- 12 עגבניות בשלות
- צרור בזיליקום טרי - העלים בלבד / כף גדושה בזיליקום מיובש
- 3 כפות שמן צמחי
- 2 פרוסות חלה
- 8 שיני שום
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 ליטר מים רותחים
- שמן זית
- קמצוץ סוכר
- מלח ופלפל לבן
- לאורז:
- 2 כוסות אורז בסמטי סוגת
- 3 כוסות מים רותחים
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן הכנת מרק עגבניות ואורז:
רגע לפני: ארוחה טעימה שאפשר להכין עם הילדים וליהנות ביחד מאחר הצהריים חמים ומשפחתי: מתכון להכנת מרק עגבניות עם אורז לבן. מנה מזינה ומשביעה, מתאימה במיוחד להורים ממהרים.
לאורז הלבן יתרונות רבים שהופכים אותו לרכיב מזון בסיסי עבור מחצית מאוכלוסיית העולם ולתרופה טבעית מומלצת לפי הרפואה הסינית.
כדאי לזכור: האורז מכיל 108 קלוריות בלבד בחצי כוס אורז לבן מבושל שרובן פחמימות מורכבות, האורז דל בשומן ונתרן, אין בו כולסטרול או גלוטן כלל והקיבה מקבלת אותו בברכה ומעכלת אותו בקלות.
הכנת מרק העגבניות:
• משרים את פרוסות החלה במשך 10 דקות במים. בתום ההשריה, סוחטים היטב את הלחם ומניחים בצד לייבוש.
• מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. פורסים לפרוסות את שיני השום.
• מחממים שמן בסיר גדול, ומטגנים בו קלות את השום יחד עם העגבניות במשך 5 דקות.
• קורעים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לסיר (או פשוט מוסיפים את הבזיליקום המיובש).
• מפוררים את הלחם לסיר ומערבבים. מתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב.
• מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
• בעזרת מקל בלנדר טוחנים היטב את המרק, עד לקבלת מרקם סמיך, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
הכנת האורז:
• בוררים את האורז ושוטפים בתוך מסננת, עד שהמים השוטפים את האורז הופכים לשקופים. מניחים בצד את האורז לייבוש מלא, במשך 10-30 דקות.
• מחממים את השמן בסיר על אש בינונית, מוסיפים את האורז לשמן החם ומטגנים קלות, תוך ערבוב עדין, עד שהאורז כולו מצופה בשמן.
• מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את המים הרותחים, מתבלים במלח ומערבבים פעם אחת.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות. כאשר האורז יבש ולא נותרו נוזלים בסיר, מכבים את האש. לאחר 5 דקות, מערבבים קלות את האורז בעזרת מזלג.
• רגע האיחוד: סמוך להגשה, מאחדים את מרק העגבניות עם האורז. ניתן להוסיף קציצות בשר - מתכון כאן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!