רכיבים
- 6 בטטות
- 120 גרם חמאה
- 2 כוסות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 קורטוב מלח
- 1 כף תמצית וניל
אופן הכנת בטטות מקורמלות:
רגע לפני: ממתק טבעי מבטטה שצבעה העז והאטרקטיבי והטעם המתקתק הופכים אותו למתבקש כל כך. הסבתות קוראות לה "תפוח אדמה מתוק" והמתכון הזה מוכיח עד כמה השם הזה נכון. מתכון להכנת בטטות מקורמלות.
• מקלפים וחותכים את הבטטות למקלות או פרוסות בגודל בינוני.
• מערבבים בקערה קטנה את הסוכר, הקינמון, אגוז מוסקט ומלח.
• ממיסים במחבת גדולה את החמאה על אש בינונית. מוסיפים לחמאה המומסת את הבטטות ומערבבים היטב.
• מפזרים מעל הבטטות את תערובת הסוכר, מערבבים ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה ככל הניתן.
• מכסים את המחבת ומבשלים במשך שעה וקצת יותר, תוך ערבוב מידי פעם, עד שהבטטות מצופות בקרמל כהה והן רכות, אך קשות בקצוות.
• לקראת סוף הבישול מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומסירים מהאש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!