רכיבים
- 5 תפוחים גדולים
- 3 כוסות גבינת שמנת
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות גדושות קמח
- 5 ביצים
- 4-5 כפות דבש
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מיץ לימון
אופן הכנת עוגת גבינה ותפוחים:
רגע לפני: פינוק מושלם שקל להכין וקשה להיפרד מהביס הראשון: מתכון לעוגת גבינה ותפוחים בטעם של פעם וריח נפלא. הפשטות הנהדרת של התפוחים והגבינות לא תשאיר אתכם אדישים. במתכון הבא אין סוכר, אלא דבש, מה שהופך אותה לבריאה יותר.
1. ממיסים את החמאה על אש קטנה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים, הדבש, השמנת החמוצה, הגבינה והקמח. מערבבים היטב.
2. מערבבים בכוס את הסודה לשתייה ומיץ הלימון, מוסיפים לקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי בינוני-דק.
4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
5. מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה גבוהה, מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים.
6. מכניסים לאפייה במשך 45 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב יפה. לא מוציאים אותה ישר מהתנור, אלא משהים אותה מעט בפנים.
7. מצפים את העוגה בדבש ומכניסים לקירור. העוגה טעימה יותר ככל שעובר יותר זמן מרגע היציאה מהתנור, וטעימה עוד יותר כשהיא קרה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!