רכיבים
- 1 כוס קמח סוגת
- 1/2 2 כפות סוכר
- 2\1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- 1 כפית קינמון טחון (אפשר יותר לפי הטעם)
- 2 כפות שמן
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת צ'ורוס:
רגע לפני: את הסופגניות הרגילות כולנו מכירים, אז למה לא לגוון? מתכון להכנת צ'ורוס - סופגניות דרום אמריקאיות ארוכות ותפוחות במרקם פריך ורך לחנוכה קצת בסגנון קצת אחר עם קינוח הדגל הלטיני.
• מערבבים במחבת קטנה על אש בינונית את המים, הסוכר המלח ו-2 כפות שמן. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
• מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה בצקית.
• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק.
• מעבירים את בלילת הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן רחב ומזלפים לתוך השמן החם פסים ארוכים (בערך 10 ס"מ). מטגנים עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.
אופן ההגשה: בצלחת שטוחה מערבבים את הקינמון עם סוכר, מגלגלים את הצ'ורוס בקינמון-סוכר ומגישים מיד חם. ניתן לטבול אותן בריבה, סירופ מייפל ושוקולד חם.
חנוכה שמח!