רכיבים
- לנשיקות:
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
- 1 כף גדושה אבקת קקאו
- 4 ביצים
- לקרם הווניל:
- 2 כוסות חלב (400 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 מקל וניל / 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
אופן הכנת נשיקות שוקולד וקרם:
רגע לפני: כמו מקרון, רק הרבה פחות מסובך: קינוח מתוק וטעים למפגש משפחתי חמים וטעים. מתכון להכנת סנדוויץ' נשיקות מרנג שוקולד עם מילוי קרם וניל. יש הגדרה אחרת למושלם?
הכנת הנשיקות:
• מפרידים בזהירות את הביצים. החלבונים - לנשיקות והחלמונים לקרם הווניל.
• מערבבים בקערה את הסוכר ואבקת הסוכר ומפרידים אותם לשני כלים נפרדים - כלי א' וכלי ב'.
• לכלי א' מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב.
• ממלאים מים חמים בקערה גדולה, לתוכה מכניסים קערה קטנה יותר (רצוי כלי עשוי מתכת) בה שמים את ארבעת החלבונים, בעזרת מערבל יד חשמלי טורפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן.
• מוסיפים בהדרגה לקצף את הסוכר מהכלי ללא הקקאו, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
• מוציאים את קערת הקצף מקערת המים החמים ובתנועות עדינות, מערבבים את הסוכר ואבקת הקקאו מכלי א' עם הקצף.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
• מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנטר משונן ועורמים תלוליות קצף נדיבות ושוות בגודלן.
• מכניסים לאפייה במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שנשיקות מתקשות ונפרדות בקלות מהנייר. מוציאים ומצננים.
הכנת קרם הווניל:
• ממיסים בסיר את הקורנפלור עם 3/4 כוס חלב קר, מוסיפים חלמון אחד ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לכלי נפרד.
• בסיר נפרד מרתיחים את שאר החלב, מרוקנים לתוכו את תוך מקל הווניל או תמצית הווניל.
• יוצקים את החלב והווניל הרותח על הקורנפלור, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם סמיך. מעבירים לכלי אטום ומצננים.
רגע האיחוד:
• בתחתית כל נשיקה מניחים כף מקרם הווניל וסוגרים לסנדוויץ' עם נשיקה נוספת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!