רכיבים
- 2 כוסות אורז מלא סוגת
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 2 בצלים גדולים
- 1 בטטה (לא חובה)
- 1/2 4 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מג'דרה:
רגע לפני: תבשיל ים תיכוני קל הכנה שיכול לשמש תוספת טעימה וגמישה לכל מנה עיקרית: מתכון למג'דרה עם אורז מלא ועדשים ירוקות.
טיפ: כמה שיותר בצל, כך הטעם ישתדרג פלאים.
• מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת, לסינון מנוזלים.
• קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטה לקוביות.
• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות.
• מוסיפים את האורז והעדשים המבושלות, מערבבים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים.
• מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
אופן ההגשה: מערבבים ומגישים חם, לצד מנת עוף או בשר. כמובן, המג'דרה מעולה גם כארוחת ביניים מזינה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!