רכיבים
- 8 פלפלים בצבעים שונים
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס אורז "מיקס קלאסי" של סוגת
- 1 גזר
- 1 בצל
- 1 עגבנייה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
- לרוטב:
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 1 שן שום
- לתיבול: סוכר, מלח ופלפל
אופן הכנת פלפלים ממולאים באורז ובשר:
רגע לפני: פלפלים צבעוניים ממולאים בכל טוב, המנה שכל אחד חייב לדעת להכין: מתכון לפלפלים ממולאים באורז מעורב ובשר, שעוטפים את הבית בריח מיוחד ונוסטלגי.
האורז המעורב מכיל שלושה מיני אורז טעימים, מלאים ועשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, שמסייעים בשמירה על בריאות תקינה ותזונה מאוזנת.
ניתן להחליף את האורז באורז בסמטי, בגריסים או בורגול, ובמקום הפלפלים ניתן למלא קישואים או חצילונים.
הכנת מילוי האורז והבשר:
• קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה, ומגררים את הגזר והעגבנייה לכלים נפרדים.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
• מוסיפים את האורז ומערבבים עם הבצל והגזר, עד שהאורז מצופה בשמן.
• מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד במשך 5 דקות. במהלך הטיגון מפוררים את הבשר במזלג.
• מוסיפים את העגבנייה, הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.
• בסיר נפרד, רחב ונמוך, מבשלים את חומרי הרוטב ומוסיפים כוס מים במשך 10 דקות עם מכסה.
רגע האיחוד:
• חותכים את השליש העליון של כל פלפל, וממלאים רק 3/4 פלפל במילוי, כיוון שהאורז מתנפח בבישול.
• מסדרים את הפלפלים בסיר בו התבשל הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את לאש בינונית נמוכה. מבשלים במשך שעה, עד שהאורז מתרכך, אך נזהרים שלא יהפוך לעיסה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!