רכיבים
- 1 חבילת פסטה פרפלה (בצורת פפיונים)
- 3 בטטות
- 4 כפות שמן זית
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 10 זיתים מגולענים
- 4 שיני שום
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1/4 צרור פטרוזיליה / כוסברה (לא חובה)
- מלח ופלפל
- לקישוט: חופן זרעי דלעת
אופן הכנת פסטה וקוביות בטטה בתנור:
רגע לפני: מתכון יפה וטעים במיוחד של פסטת פרפלה בצורת פפיונים עשויה היטב, לצד קוביות בטטה פריכות לאחר שנצלו בתנור. אם אתם מתכננים להקדיש את המתכון לאירוח, חשוב לדעת כי את הפסטה כדאי להכין סמוך להגשה.
הכנת הבטטות הצלויות:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את קוביות הבטטה, יוצקים מעל את שמן הזית ומלח וצולים בתנור במשך 20 דקות.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.
• חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית, פורסים לטבעות את הזיתים, כותשים את שיני השום וקוצצים את הפטרוזיליה / הכוסברה.
אופן ההגשה: סמוך להגשה, מאחדים את הפסטה והבטטות לקערה אחת, מוסיפים את קוביות הגבינה, טבעות הזיתים והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!