כיכר השבת
ראש השנה

טריקולד: קינוח פרווה אדיר לראש השנה

שלוש שכבות מפנקות של בראוניז שוקולד, מוס וקצפת בעוגה אחת מתוקה. מתכון הטריקולד האהוב בגרסת פרווה קלה להכנה, קינוח מרשים גם אחרי ארוחה בשרית (מתכונים, אוכל)

|
10
| כיכר השבת |
טריקולד שוקולד: בראוניז, מוס וקצפת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 100 גרם מרגרינה
  • 1/4 כוס יין אדום יבש
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מיכל ריצ'
  • 2 כפות פודינג
  • 1 כפית קפה

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור על חום של 180 מעלות.

• ממיסים בסיר את המרגרינה, השוקולד, הקפה והיין לנוזל אחד. טיפ: פרסו את המרגרינה והשוקולד לריבועים, כדי שימסו מהר יותר. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מפרידים בזהירות את הביצים לשתי צלוחיות נפרדות, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.

• מערבבים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומקפלים אותה בעדינות לקציפת הביצים.

• יוצקים חצי מבלילת השוקולד לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

• לאחר האפייה, ממתינים ששכבת הבראוניז תצטנן מעט ויוצקים מעל החצי האפוי את החצי השני של בלילת השוקולד (שלא נאפה) ומכניסים להקפאה.

• מקציפים את הריצ' והפודינג לקצפת יציבה, ולאחר ששכבת המוס קפאה, מצפים בקצפת מעל ומחזירים שוב למקפיא.

אופן ההגשה: את הטריקולד מגישים במצב קר-קפוא, לכן יש להוציא אותו רק מספר דקות לפני ההגשה, כדי שיפשיר מעט וכך יהיה ניתן לפרוס ממנו בקלות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
לא מתאים יותר יין מתוק? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נוגה
7
של המוס
ורד
6
תודה על המתכון טעים מאוד
אני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות